Back

O nama

Projekt Kiduko – matematička akademija za klince, počeo je prije 5-6 godina. Želja je bila omogućiti svoj djeci matematiku koju će voljeti i koja će im pomoći u životu. Dugo smo tražili koji je to zajednički nazivnik svim znanostima i baza za logičko i konstruktivno razmišljanje. U kojem god bi smjeru krenuli, matematika je bila – logičan izbor. Matematika je jedini pravi međunarodni jezik i temelj na kojem se može graditi budućnost. No, htjeli smo drugačiju matematiku. Htjeli smo da djeca nauče matematiku kroz primjere i vizualnu prezentaciju u stvarnom životu. 

Kiduko je metoda kojom se će djeca zavoljeti matematiku i graditi dobre temelje za budućnost.

Osnivači Kiduko akademije

Nikola Jellačić, dipl. oec

Nikola Jellačić diplomirao je ekonomiju na američkom sveučilištu State University of New York/Empire State Collegue 2002. godine. Nakon povratka u Hrvatsku, čitav niz godina radio je u digitalnom marketinugu u raznim kompanijama i industrijama, uključujući turizam, ecommerce i telekom. Najduže se zadržao u Googleu u kojem je na poziciji managera, proveo devet godina gdje je radio sa nekim od vodećih regionalnih i svjetskih kompanija u izradi digitalne marketinške strategije. Za vrijeme rada u Googleu bio je i gostujući predavač na mnogim konferencijma, seminarima i fakultetima. Također je bio i stalni predavač u Google Digital Academy, gdje se susreo s istraživačkim pristupom edukacije, koji je htio prenjeti i u Hrvatsku. U suradnji s Renatom, ove godine se ta želja ostvarila te je pokrenuta matematička akademija.

dr. sc. Renata Vlahović Kruc, mag. educ. math.

Renata Vlahović Kruc, profesorica matematike i doktorica znanosti. Od 2015. radi na Matematičkom odsjeku, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Titulu doktorice znanosti stekla je 2019. godine iz područja matematike. Autorica je znanstvenih članaka, a svoj znanstveni rad prezentirala je na mnogim međunarodnim konferencijama. Svoj rad na fakultetu posvetila je i poučavanju budućih nastavnika matematike. Za vrijeme svog rada, ali i kao studentica, provodila je razne radionice iz matematike i programiranja za učenike osnovnih škola te pripreme za državnu maturu za učenike srednjih škola. Recenzentica je brojnih udžbenika iz matematike za osnovnu i srednju školu te koautorica priručnika za državnu maturu.